Rhenus Logistics S.A. rozpoczyna operacje magazynowe dla sklepu internetowego Lidl w Polsce

Operacje logistyczne dla projektu Lidl zostały uruchomione w nowej, dedykowanej jednostce magazynowej w Błoniu pod Warszawą, o powierzchni ponad 40 000 m2. Lokalizacja w centrum Polski umożliwi sprawne dostawy kurierskie na terenie całego kraju.

Wdrożenie projektu rozpoczęło się w  ubiegłym roku i przebiegało w kilku etapach. Faza testowa została zakończona pod koniec marca i potwierdziła pełną gotowość operacyjną magazynu. Z dniem 5 kwietnia 2019 Lidl uruchomił sklep internetowy oferujący jego klientom różnorodną ofertę produktów non-food w tym odzieży, tekstyliów, akcesoriów domowych i sprzętu AGD. Zlecenia ze sklepu online www.lidl-sklep.pl są obsługiwane z magazynu Rhenus Logistics S.A.
„Rhenus ma wieloletnie doświadczenie w obsłudze dużych i złożonych projektów e-commerce w Polsce. Wypracowane procedury, wymiana doświadczeń
w ramach Grupy Rhenus i ciągłe poszukiwanie rozwiązań dostosowanych
do potrzeb naszym klientów stanowią o naszej kompetencji” – skomentował Piotr Hoch, Dyrektor Sprzedaży i Rozwoju Logistyki Kontraktowej, Rhenus Logistics S.A.
W projekcie Lidl, Rhenus będzie kompleksowo realizował obsługę magazynową. Zlecenia od klientów indywidulnych i obsługa zwrotów będą procesowane
w oparciu o rozwiązania IT Rhenus Logistics.