Rhenus Logistics S.A. W Panattoni Park Grodzisk II

Spółka Rhenus Logistics S.A. po raz kolejny zdecydowała się na współpracę z Panattoni Europe i z końcem maja rozpoczęła wynajem powierzchni magazynowej oraz biurowej w Panattoni Park Grodzisk II.

Firma Rhenus przeniosła biuro główne wraz z siedzibą zarządu oraz kluczowy hub dystrybucyjny transportu międzynarodowego do nowo wybudowanego parku logistycznego zlokalizowanego w Radonicach. Centrum dystrybucyjne Rhenus położone jest w bezpośrednim sąsiedztwie autostrady A2 przy zjeździe Grodzisk w kierunku Błonia.

W nowej lokalizacji Rhenus dysponuje magazynem wysokiego składowania, a także nowoczesnym i przestronnym biurem. „Dołożyliśmy wszelkich starań aby nowe miejsce pracy spełniało wysokie standardy i odpowiadało potrzebom naszych pracowników” – skomentował Marcin Bartosz, Członek Zarządu Rhenus Logistics S.A..

Decyzja o zmianie lokalizacji została podyktowana dynamicznym rozwojem spółki, a co za tym idzie, zapotrzebowaniem na elastyczne rozwiązania w zakresie powierzchni biurowych i magazynowych.

O Rhenus
Grupa Rhenus jest dostawcą kompleksowych usług logistycznych o globalnym zasięgu i obrocie rocznym na poziomie 4,8 miliarda euro. Grupa Rhenus posiada ponad 580 lokalizacji na całym świecie i zatrudnia ponad 28 000 pracowników zarządzając złożonymi łańcuchami dostaw oraz zapewniając bogactwo usług logistycznych.